Ремонтират ударно детските площадки в Силистра 04.04 | 10:44

Обновяването им ще е в синхрон с изискванията за безопасност на ЕС

От Ивайло Ангелов

26 детски площадки в Силистра ще бъдат ремонтирани до края на 2017 г., съобщиха от общината. Специална комисия е обходила 30 съоръжения за детски игри, монтирани в междублокови пространства и е констатирала, че само 4 от тях са в нормално състояние. 

За ремонтите на повредените площадки били заложени средства в бюджета на община Силистра за тази година и такива вече започнали на две места - зад "Райфайзенбанк" и спортната площадка до ДАП. Според плановете на общинската администрация до края на 2018 г. силистренските деца трябва да играят в съоръжения, изградени и обезопасени съгласно нормативната уредба на Европейския съюз. 

С настъпването на пролетта, предстоящата ваканция и последващия летен отдих логично е да се очаква децата в града по - често да прекарват времето си навън. Силистренски родители коментират, че мерките за обезопасяване и ремонтиране би трябвало да се предприемат още в края на годината с настъпването на студените дни, за да има време за подобна дейност и децата да могат пълноценно да ползват любимите си места за игри, когато му е времето. 

Водещи

Най-четени