Ремонтират улиците на крайните квартали в София 30.03 | 09:15

Цената на билетчето е 1.60 лв., някой трябва да я плати – през него или през данъците, казва Фандъкова

От iNews.bg

Част от улиците в крайните квартали на София ще бъдат ремонтирани или дори преустроени през тази година. Това предвижда програмата на Столична община за 2016 г. За сметка на това пък на по-малко ремонти ще могат да разчитат живеещите в центъра. Причината е в започналото строителство на новата отсечка на метрото и наличните вече проблеми с трафика. Това обясни пред бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че в плановете на общината влиза ремонтът на 70 малки улици, освновно в кварталите "Овча купел”, "Орландовци” и "Надежда”.

Сред по-големите проекти, с които общината се е ангажирала, е продължаването на реконструкцията на бул. "Витоша” до Южния парк, подмяна на релсите по ул. "Козлодуй” и ремонти на бул. "Монтевидео” при Нов български университет и на бул. "Владимир Вазов” с акцент върху мостовите съоръжения. Ще се работи и по пробива на ул. "Обиколна” в "Дружба”, каза Фандъкова.

Тя посочи, че предстои обсъждане на предложената цена билетчето в София да поскъпне до 1.60 лв. "Цената е такава, каквото е изчислението, Столичният общински съвет ще вземе политическо решение. Цената винаги се плаща от някого. Или с цената на билета, или с данъците, които плащат столичани”, каза кметицата. Тя допълни, че целта на поскъпването е и да се стимулират хората да използват абонаментни карти, с които цената на едно пътуване пада до под 50 ст.

Най-четени