Ресторантьор преименува заведението си на "Парламента", за да влизат клиентите без сертификат 10.12 | 13:45

В ресторанта на семейния хотел на Пешо Леса в Пороище, който вече се казва „Парламента“, има специален транспарант с обява към клиентите, че вътре се влиза както в Народното събрание – без сертификат

От iNews.bg

Известният в Разградско и целия Североизток ресторантьор Петър Цонев (Пешо Леса) и на тези си достолепни години показа, че не е загубил чувството си за хумор и справедливост. В ресторанта на семейния му хотел "Петров хан" в Пороище, който вече се казва "Парламента", има специален транспарант с обява към клиентите, че вътре се влиза както в Народното събрание – без сертификат.

"Не може така – въведените противоепедимични мерки са задължителни за всички, а народните ни представители да не ги спазват!", категоричен е Пешо. Според него недообмислените решения пречат на него и колегите му в бранша. Той недоумява как тъй ще забраниш на човека да влезе някъде, където му е уютно, приятно и вкусно.

В същото време Петър Цонев е категоричен, че мерките срещу COVID-19 трябва да са още по-радикални – със задължителна ваксинация. Той самият и хората, наети в комплекса, са в тази група.

Транспарантът ще стои докато Световната здравна организация обяви, че пандемията е свършила, обещава Пешо.

По-възрастните разградчани помнят още една закачка на Петър Цонев с управляващите. Когато в зората на демокрацията министър-председателят Димитър Попов изрече призива: "За Бога, братя, не купувайте!", на хранителния магазин на Пешо в "шестоъгълниците" на ул. "В.Левски" се появи контра призив: "За Бога, братя, купувайте!".

Водещи

Най-четени