Реформатор поиска оставката на председателя на ЦИК 26.10 | 11:00

Настимир Ананиев се съмнява, че все пак има смъртен случай в „Арена Армеец“

От iNews.bg

Настимир Ананиев от Реформаторския блок каза, че заради хаоса и лошата организация на работа на ОИК председателят на ЦИК Ивилина Алексиева трябва незабавно да подаде оставка. Той се съмнява, че все пак има смъртен случай в зала "Арена Армеец" при предаване на протоколите:

"Аз мисля, че е тотален хаос, не само в "Арена Армеец", а във всички комисии. Мисля, че шефката на ЦИК трябва да подаде моментално оставка. Има смъртен случай. Потвърди го моят председател, който е в "Арена Армеец", заяви Ананиев, цитиран от БНР.

"Тя каза, че е там от 2:30 часа и до 8:30 са минали само 400 човека. Има хора с 2700 номера, в момента са на номер 500, тя е номер 1200. Каза, че са им раздавали някакви купони с различен цвят за храна и вода, но никой не им е казал, че различният купон изтича в конкретен час. Когато са отишли да си вземат, когато им се дояло или допило, оказало се, че тези купони са били изтекли и трябвало да чакат за друг вид и цвят купони. Това за мен е абсолютно неприемливо. Някой трябва да поеме отговорност и трябва да се вземат мерки организацията там да се подобри", допълни реформаторът.

По-рано МВР опроверга информацията, че има починала жена в зала "Арена Армеец”, където Общинската избирателна комисия (ОИК) на София събира протоколите от местните избори. До момента обаче има пет припаднали.

Водещи

Най-четени