Реформаторите: Само ние пречим на коалицията ГЕРБ – БСП 15.02 | 09:41

Обещанията за 1500 лева заплати и 700 лева пенсии са лъжа, казва Димитър Делчев

От iNews.bg

Реформаторският блок е единствената пречка пред коалицията на ГЕРБ и БСП в следващото Народно събране. Това заяви пред "България он Еър" Димитър Делчев от Националния координационен съвет на РБ. Служебното правителство е предвестникът на тази коалиция, каза той. Това, което се случи в образованието, е показателно.

"Служебният министър Денков, като близък на ГЕРБ и Модев, синът на функционер на БСП, влязоха в координирана атака с неверни твърдения срещу бившия министър Меглена Кунева. Вместо брифинги с лъжи, трябваше да бъдат отчетени успехите за повишаване на учителските заплати, което постигна, въпреки че нямаше първоначална подкрепа от министър-председателя, както и въвеждането на един изцяло нов закон", коментира Делчев. 

Той отбеляза, че РБ е извън схемите на ГЕРБ и БСП и в следващото Народно събрание ще попречи на правителство на ГЕРБ и БСП с подкрепата на ДПС. И добави, че очаква флиртът с левицата от страна на ГЕРБ ще бъде наказан от избирателите.

Реформаторският блок продължава да бъде платформата за обединение в дясно, категоричен бе Делчев. И допълни, че Блокът продължава да води преговори с още няколко формации. "До края на седмицата ще станат ясни новите партньори, с които РБ ще се противопостави на популизма, който се лее от ляво и дясно", каза още той.

По повод изказванията от страна на различните партии по отношение на предизборните им програми, Делчев заяви, че в момента сме свидетели на търг с явно наддаване. "Едните предлагат 1500 лв. заплати, другите 1300 лв., третите 700 лв. пенсии", каза Делчев. Според него обаче тези обещания са лъжа, а Реформаторският блок е платформа на нормалността в морето от популизъм. Реформаторът обяви също, че днес ще бъдат представени основните точки от програмата на Блока, което ще стане след заседанието на Политическия му съвет в 12:00 часа.

Водещи

Най-четени