Реформаторите няма да играят с ГЕРБ на президентските избори 07.06 | 18:24

Партиите от десния блок ще имат общ кандидат за президент

От iNews.bg

Партиите от Реформаторския блок се обединиха за обща кандидатура за президент, съобщиха пред журналисти след Изпълнителния съвет (ИС) на РБ днес представители на партньорите в РБ. Партиите от Реформаторския блок се обединихме за обща кандидат-президентска двойка и започваме обсъждане на имена и кандидатури, така че да се даде нова визия на президентската институция в България, коментира председателят на НПСД и народен представител Корман Исмаилов след ИС.

Председателят на БЗНС и министър на отбраната Николай Ненчев коментира, че на заседанието на ИС днес е изразена категорична воля от страна на партньорите в РБ да започнат незабавни разговори. Мнението на всички политически организации в Блока и на Гражданския съвет беше, че РБ трябва да има единен кандидат за президент и вицепрезидент, каза Ненчев и определи това като много голям напредък. По думите му разговорите започват веднага. На въпрос отпада ли вариантът за кандидатура на ГЕРБ и РБ, той отговори, че не е по вина на РБ, както и че на заседанието не е обсъждана съвместна кандидатура с Патриотите.

Кандидатурата за президент на РБ може да е партийна или равно отдалечена от партиите, каза още той и уточни, че партиите ще се стремят да я излъчат възможно най-скоро.

Водещи

Най-четени