Реформаторите решават с Бойко кого да предложат за мястото на Танев 29.01 | 07:52

След няколко часа консултации снощи партиите в блока не се разбраха за наследник на образователния министър

От iNews.bg

Спешна среща между Реформаторския блок и премиера Бойко Борисов ще има днес. Причината – овакантеният пост на образователния министър. След като вчера министър-председателят поиска Тодор Танев да подаде оставка, а той се съгласи, Реформаторите се събраха, за да решат кого да издигнат като кандидат за негов наследник. След консултации, продължили 4 часа, те така и не стигнаха до излъчване на кандидат.

Основните спрягани имена бяха на вицепремиера по европейските въпроси Меглена Кунева, образователният министър от времето на Тройната коалиция Даниел Вълчев и Димитър Танев, който е бил секретар на ведомството по същото време. Партиите от Реформаторския блок обаче така и не решиха кое от тези имена да издигнат като кандидатура за наследника на Танев.

Затова днес те ще проведат спешна среща с премиера. Засега не е ясно по кое време ще се състои тя. Графикът на Борисов е натоварен, тъй като днес на официално посещение у нас пристига унгарският му колега Виктор Орбан. Двамата имат среща, на която ще бъдат обсъждани доста важни за страните ни и ЕС въпроси.

Водещи

Най-четени