Реформаторският блок агитира на турски? Джамбазки сезира ЦИК прокуратурата 21.05 | 16:57

Корман Исмаилов лъсна на плакат с надписи на турски

От iNews.bg

Заместник-председателят на ВМРО и втори в листата на коалицията с ББЦ Ангел Джамбазки съобщи пред iNews, че подаде сигнал до прокуратурата за агитация на турски език, осъществена от Корман Исмаилов от Реформаторския блок. На електронната си поща Джамбазки е получил предизборен плакат на Исмаилов с изцяло турски надписи. На български е изписано само името на "Реформаторския блок". Джамбазки не се ангажира с мнение, дали самият Корман Исмаилов е инициатор на турския плакат, но определи агитацията на турски като недопустима.

"Напомням, че на избори 2013 партията на Дал и Исмаилов настояваше турския език да стане официален. Неколкократно в тази кампания Исмаилов твърди, че му е трудно и агитира сред "своите" хора да гласуват преференциално за него. На какъв език ги агитира? Вероятно не е на суахили. Кой е изработил долния клип и част ли е той от кампанията на РБ?", запита той.

Любопитното е, че на сайта на Исмаилов - http://kircaalihaber.net/, посочен в сигнала, върху предизборните лозунги да се гласува за Исмаилов, тече музика от филма "Карибски пирати". Проверка на iNews показа, че сайтът е регистриран и използва датски хостинг. Създаден е през септември 2012 година и домейнът е платен до края на 2014 година.

Водещи

Най-четени