Рецепта на деня: Кисело зеле с домашен суджук 18.11 | 12:15
Ястие, което носи вкуса на Балкана и зимните трапези
Необходими продукти:
- кисело зеле - 2.5 кг;
- домашен суджук - 5 бр.;
- олио - 100 мл;
- червен пипер - 40 г;
- вода - 400 мл.
Начин на приготвяне:
Киселото зеле се почиства от кочаните, нарязва се и се слага в купа.
Олиото се слага в тиган с незалепващо покритие и се загрява.
Прибавя се червен пипер, който се запържва за 5 минути при постоянно разбъркване, след което със запържения червен пипер се залива нарязаното зеле и се разбърква много добре.
Суджукът се надупчва с вилица на няколко места.
В гювеча се слага половината зеле. Отгоре се нареждат домашните суджучета, след което се слага останалото зеле. Прибавя се 400 мл вода. Гювечът се затваря с капака и се пече 2 ч. на 200 градуса, пише gotvach.bg.
Водещи
-
Европрокуратурата и OLAF с изненадващи обиски в Атина
Разследват се проекти за около 500 милиона евро и как точно са реализирани тези средства
18.11 | 13:30
-
Среднощна гонка: Пиян водач бяга 100 км от пет полицейски екипа, самокатастрофира
Заради високата скорост и опасността за живота на водача, не са използвани принудителни за...
18.11 | 13:20
-
За пет години: Употребата на антибиотици у нас се е увеличила с 27%
Лекарите ги наричат още „магическите куршуми“, спасили милиони човешки животи от инфекции
18.11 | 13:00
Най-четени
-
Предупреждение за ураганен вятър в Царево
Бурният вятър през нощта събори дърво и временно затвори пътя между селата Ясна поляна и Ново...
18.11 | 09:30