Рецидивист от Варна влиза в затвора за жестоко убийство на коте 04.11 | 16:02

25-годишният Панов осъждан 10 пъти за кражби и притежание на наркотици

От iNews.bg

Половин година в затвора ще лежи многократно осъждан рецидивист заради жестоко убийство на малко коте. Ефективната присъда на 25-годишния Т. Панов беше потвърдена тази седмица от Варненския окръжен съд, предаде Дарик.

Престъплението беше извършено преди две години в квартал "Чайка” във Варна, където подсъдимият живеел на квартира. Неговите съседи в блока се грижили и хранели котето, което приютили в общите помещения.

На 25 октомври 2014 г. Панов излязъл да разходи кучето си, но при срещата на двете животни котето одраскало с нокти по муцуната домашния му любимец. Ядосаният младеж ритнал силно по главата котето и то започнало да агонизира, а по-късно починало.

Подсъдимият и приятелката му изхвърлили тялото пред блока, в който имало две камери за видеонаблюдение. Заради следите от кръв обаче домоуправителят решил да прегледа записите, които били запечатали действията на Панов.

Живущите в блока поискали младежът да им се извини, но той се държал с тях нагло и дори се изплюл върху съседка, която го попитала как му е дало сърце да направи това. Два месеца след жестокото убийство той напуснал квартирата.

Панов има богата криминална биография, осъждан е 10 пъти за кражби и притежание на наркотици и вече е лежал в затвора. Новото си наказание ще изтърпи при първоначално строг режим. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Водещи

Най-четени