Рецидивист се представи за зам.-министър на земеделието 06.07 | 09:58

Опитал се да измами кмета на Луковит и да прибере 6 хил. лв.

От Филипа Тодева

Полицаи в Етрополе задържаха 50-годишен рецидивист, представял се за заместник-министър. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейската операция е проведена, след като в сряда на кмета на Луковит позвънил П.Ц., представяйки се за заместник-министър на земеделието и храните.

Мъжът поискал 6 000 лева в замяна за съдействие на високо ниво. За по-голяма достоверност, на няколко пъти прекъсвал разговора с кмета, под предлог, че го търси премиерът. Кметът обаче не се поддал на заблудата, приел уговорката и веднага сигнализирал полицията в Луковит.

Двама служители и познат на кмета се отправили с лек автомобил към Ботевград, както им бил наредилП.Ц. След това той променил мястото на срещата два пъти - първо в Правец, след това в Етрополе. Минути след като влезли в града служителите дали описание на колата, с която пътуват и получили наставления къде да спрат.

Трябвало да изчакат мъж, на когото да предадат парите. На уговореното място, обаче, се появил П.Ц, обяснявайки, че идва от името на заместник- министъра. В този момент чакащите наблизо полицаи от Етрополе разпознали рецидивиста и го задържали.

50-годишният П.Ц., с прякор Таранджука от Етрополе е с богато криминално досие. Престъпната си кариера започнал още през 1978 г.. Извършвал е престъпления на територията на цялата страна. Има четири ефективни присъди за измами в особено големи размери и документни престъпления. Общо 11 години е лежал в затвора за изнасилвания, има две ефективни присъди за подправяне на парични знаци, 3000 лева глоба му е наложена през 2002г. за обида на длъжностно лице. За кражби той е лежал в затвора 7 години и 6 месеца.

Характерно за него е, че във всичките случай е действал сам, прилагайки особена изобретателност. След изтичане на 24-часовата мярка "задържане под стража", на П.Ц. е наложена 72-часова. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

 

Водещи

Най-четени