Решава се остава ли в ареста Десислава Иванчева 19.04 | 10:07

Имаме на запис всичко, за което еди прокурор може да мечтае, казва Иван Гешев

От iNews.bg

Днес ще се решава дали да бъде поискан постоянен арест за арестуваната кметица Десислава Иванчева, нейната заместничка и посредника при предаването на подкупа, предаде БГНЕС. Кметът на район "Младост” беше арестувана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 хил. евро подкуп от строителен предприемач. В кабинета й пък разследващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се ползват за изнудване. Иванчева беше задържана на столичния булевард "Васил Левски” и държана с белезници на улицата докато разследващите броят хилядите белязани банкноти евро, а медиите имаха възможност да проследят от начало до края акцията.

Тази сутрин ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев каза, че подкупът, намерен в колата на кмета на "Младост", е получен заради забавени съзнателно процедури. Той разясни още, че преговорите за подкупа са траели повече от 3 месеца. Общо като "рушвет” Иванчева договорила 500 хил. евро. Намерените 70 хил. евро са били "първата вноска” в хода на строителството.

Всичко е документирано със СРС-та, има и личен обиск на кмета на "Младост”, има достатъчно доказателства, че парите не са подхвърлени. Те са били белязани с вещество, което е намерено и по нея, заяви Иван Гешев в отговор на коментарите за подхвърляне на парите в колата на кметицата. Спецпрокурорът бе категоричен, че по случая има записи, представляващи "всичко, за което един прокурор може да мечтае”.

Водещи

Най-четени