Решено: Коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти прави правителство „Борисов 3“ 04.04 | 15:17

Нова среща в близките дни ще уточни управленската програма, евентуално и министерските кресла

От iNews.bg

България ще има ново редовно правителство. Това стана ясно след първата официална среща между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Двете политически сили са се разбрали за съставяне на коалиция. Още от сега е ясно, че новият кабинет може спокойно да бъде наречен "Борисов 3", тъй като партията му и патриотите са си стиснали ръцете за премиерския пост. Че няма спор кой да бъде новият министър-председател на България потвърди и Делян Добрев, който е част от преговарящия екип на ГЕРБ. Той подчерта, че още след спечелването на изборите е било поставено условие, че само той може да бъде премиер в следващото правителство.

 

Все още обаче няма разбирателство по отношение на министерските кресла. Вероятно това ще бъде уточнено на следваща среща между ГЕРБ и "Обединени патриоти", каквато ще има до крася на седмицата, съобщи лидерът на "Атака" Волен Сидеров след срещата, предаде БНР. По време на следващите разговори вероятно ще бъдат стиковани и управленските програми на двете политически сили. "Уточняваме програмните точки, по които да се съгласим, всеки със своя компромис, разбира се. До момента не са разпределяни министерства", отбеляза Сидеров.

От своя страна Делян Добрев изрази увереност и че новият кабинет ще изкара мандата си. "Това беше първата официална среща между преговорните екипи. Това, което е ясно до момента е, че правителството ще бъде с ясен мандат от 4 години", каза Добрев след края на срещата, цитиран от БГНЕС.

Водещи

Най-четени