Родители призовават за национален бойкот на маските за деца на 15 септември 29.08 | 17:30

"Всички деца на 15-ти септември и след това - без маски!", гласи призивът

От iNews.bg

В социалните мрежи се появиха призиви за национален бойкот на маските за деца на 15 септември.

Във фейсбук групите "НАЦИОНАЛНА ГРУПА "ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ" и "МАНГЪРОВ И НАРОДЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ" една и съща жена публикува призив, чрез който се настоява децата да не носят маски за началото на учебната година. "Национален бойкот на носенето на маски от деца! Всички деца на 15-ти септември и след това - без маски!", гласи призивът. 

В коментарите под публикацията хората изразяват съгласие и подкрепят призива, като някои настояват бойкотът да не се ограничава само до децата и до 15 септември. "Да се противопоставим на ковид измамата", "Долу маските", "Не само децата , а всички ние здрави хора без маски. Маските ни убиват!" са само част от коментарите под публикацията в групата "МАНГЪРОВ И НАРОДЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ".

Припомняме, че началникът на детското отделение в Инфекциозната болница в София - доц. Атанас Мангъров в интервю за БНР съобщи, че "всеки, които казва, че децата трябва да носят маски, е човек, който не се е занимавал с деца".

Преди няколко дни се взе решение, че учебната година ще започне присъствено. "Ако обаче се наложи преминаване към онлайн обучение, вече ще се пишат оценки и отсъствия, а не както в месеците от извънредното положение", обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев .

Зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова заяви, че училищата ще получат насоки за работа през следващата учебна година в условията на COVID-19. Те ще се разделят на 2 - задължителни и препоръчителни мерки.

"Прегръдките ще са забранени през тази учебна година. Ще е валидно и правилото всички да са на една ръка разстояние. Класовете от началния етап и сега са на отделен етаж, ще е валидно и за догодина. Всяко училище има поне по два входа. Където има възможност, ще се направи така, че едните класове да влизат от единия, а другите - от другия вход", каза още тя.

Водещи

Най-четени