Родители спират децата си от училище заради случая с изнасиленото момче 10.12 | 10:27

Жителите на Дебелт се вдигат на протест

От Филипа Тодева

Родителите в бургаското село Дебелт спряха децата си от училище, след като петокласник беше изнасилен от по-голямо момче в тоалетната на учебното заведение.

Ще има и протест, като вчера имаше опасения, че в него може да се включат и радикали от Бургас, тъй като по непотвърдени данни, посегналият на малкия Георги е от ромски произход, съобщи в. "24 часа".

Родителите се притесняват, че инцидентът може да се повтори и настояват училището да бъде изчистено от проблемни деца. Твърди се, че учениците си вадят ножове, има случаи на душене.

Пепа Бакалова от регионалния инспекторат по образованието обяви, че при проверката в училището е било установено, че липсва пропускателен режим, контролът на директора е бил занижен и липсват практически мерки за борба с училищния тормоз.

Тя призна, че е изненадана от разказите на родителите, тъй като в документацията на училището няма информация за инциденти и наказани ученици.

Мирното шествие в подкрепа на изнасиленото 11-годишно момче ще започне в 12:00 часа. Кметът Пенка Ангелова казва, че полицейското присъствие в селото е засилено и че не знае дали семейството на предполагаемия насилник е напуснало Дебелт.

Окръжна прокуратура-Бургас започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за извършено престъпление срещу половата неприкосновеност на малолетно лице.

Водещи

Най-четени