Родителите на Валя спират агонията си, не искат второ ДНК 23.05 | 09:15

Интерпол спира издирването на 24-годишната красавица

От Теодора Кокаланова

След като ДНК експертизата доказа 100%, че намереното преди дни в морето тяло е на изчезналата на 15 април 24-годишна Валентина Иванова, полицията ще иска от Интерпол да спре нейното издирване, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева.

Интерпол ще трябва да свали информацията за издирването ѝ от интернет страницата си. Рандева обясни, че са взети проби от биологичните родители на Валя и зъбната кост, които са доказали съответствие. Възможно е да се направи втора такава експертиза, но родителите ѝ са отказали категорично. 

Информацията, че Валя е в неизвестност и се издирва, бе преведена на десетки езици и пусната в интернет. Отделно Валентин и приятели на няколко пъти обходиха бреговете в Бургас, Сарафово, Крайморие и Созопол, но не откриха тяло. Това сякаш обнадежди семейството на Валя, че тя може наистина да е отвлечена, а не мъртва.

По тялото не са установени никакви следи от насилие. Днес тялото ще бъде освободено от моргата и предадено на родителите. Семейството се стяга за погребение, но все още не се знае как точно ще бъде организирано то заради ужасното състояние, в което е открит трупът. Той е бил силно разложен, а родителите не бяха допуснати на разпознаване. Разследващи им показаха само снимки на дрехите на Валя.

Най-четени