Родителите на Кристина, която уби децата си в Сандански, с плашещ разказ 30.11 | 10:25

"Звъняхме й няколко пъти. Чак на третия път ми вдигна и ми каза, че той я е заключил и прави някакви номера. Съпригът й чакаше на улицата и се качихме заедно. Той разби вратата с крак"

От iNews.bg

Родителите на 32-годишната Кристина Дунчева, която уби брутално двете си деца - Ивон и Васил, направиха разтърсващи разкрития в ефира на Нова тв. Те разказаха за последните 6 години от живота на семейство, които според тях са били изпълнени с насилие и унижение. И според тях именно това е била причината, довела до трагедията.

"Когато се настани при него, не ни се обаждаше често. Исках да я чувам и виждам. Преди години й звъннах, тя вдигна и каза: "Да, мамо" и чух как той крещи и я удря и затвори телефона. Тя не ни послуша. Казваше, че го обича и е привързана. Казваше, че ще направи всичко, заради детето й. С времето загуби блясъка в очите си", каза майката на Кристина Валентина Дунчева. 

Валентина Дунчева споделя за разговор с дъщеря си, в който Кристина й е разказала, че е плакала всеки път, когато е отивала при семейния педиатър с децата си.

"Ревях и плачех, защото не можех да кажа какво става, когато сме сами", казвала Кристина на майка си. Валентина Дунчева твърди, че дъщеря й е искала пълна къща с деца и е била много щастлива, когато е забременяла за втори път. Бащата на Кристина сподели, че мъжът й я е удрял по главата "за да й размъти мозъка". 

"Сестра ми каза, че е посягал на децата, за да ги възпитава с казармени методи. Тя трябваше да ни каже всичко, да не се притеснява. Той й е казвал, че ако си тръгне от него, може да я блъсне кола или на нас да ни се случи нещо", твърди братът на Кристина - Илиян Дунчев. 

"Уреждала съм я с местен психиатър. Казваха, че е временна депресия и трябва да има осъзнаване. Не предполагахме, че издевателствата са такива", каза майката. В писмените си показания пред полицията Кристина споменава, че е била тормозена и от свекър си. 

"Питал съм я дали има нещо със свекъра, а тя ми казваше, че косата й настръхва, като чуе за него", споделя баща й. Попитан дали някога е удрял като родител Кристина, той заяви, че никога не би го направил.

"Как ще бия болно дете? Тя се чепкаше. Може да е имала синки, но да посягам на болното си дете? Тя е била изнервена и търсеща помощ", посочва той.

В нощта на убийството Кристина е писала на майка си. Тя е търсела помощ и й казала, че вече не издържа, но в хода на разговора е спряла да отговаря и е изчезнала. След това родителите й отишли да я търсят в апартамента, в който живее с мъжа си и двете си деца.

"Звъняхме й няколко пъти. Чак на третия път ми вдигна и ми каза, че той я е заключил и прави някакви номера. Той чакаше на улицата и се качихме заедно. Той разби вратата с крак. Двете дечица бяха на пода, а тя седеше и гледаше в една точка. Съпругата ми припадна и полицията дойде. Георги отиде в другата стая, падна и се изправи. Той не погледна децата", разкрива бащата. 

"Била е заплашвана или е искала да спаси децата си от бъдещето им в тази къща. Вината на Кристина е, че много силно обича. Ако имаме вина ние, ще си я поемем", каза майката. Според мен тя не е мислела как ще спре живота им. Аз мисля, че не е виновна. Мисля, че Кристина е майка, а не убиец и има някой, който го е сътворил и някой, който го е извършил. Споделяла ми е, че той непрекъснато е вменявал, че ще я накара да се самоубие". 

Водещи

Най-четени