Роднините на загинали момчета във Враца запалиха свещи в тяхна памет 01.11 | 20:24

Близките издигнаха плакати пред полицейското управление

От Цанка Донкова

Роднините на загиналите във Враца Ники и Стефан запалиха свещи в памет на момчетата в деня на будителите, съобщава в. "Стандарт".

16-годишният Николай Димитров почина дни, след побой пред дискотека във Враца на 30 август, а за 18-годишния Стефан Георгиев се твърди, че се е самоубил, въпреки че роднините му не са съгласни с тази версия.

Близките издигнаха и плакати пред полицейското управление с надписи "Заслужете си заплатите, защитете децата, къде бяхте, когато убиваха Ники и Враца град на Цофъра и беззаконието".

Майката на Ники д-р Нонка Лилова посрещна вицепрезидента Маргарита Попова с думите: "Вижте колко малко хора дойдоха на протеста ни срещу съдебната система и работата на полицията. В този град витае страх".

Жената е безутешна и не успява да скрие мъката си. "Няма такова дете като Ники, което да праща на майка си по няколко пъти на ден SMS-и с пулсиращо сърчице, за да й каже колко я обича", ридае тя.

Родителите на Стефан пък връчиха на декларация на вицепрезидента. Според тях детето им прибързано е обявено за самоубиец, а полицаите са се държали лошо с близките му, сякаш са престъпници.

"Знам, че няма какво да ви утеши, но се надявам, че ще постигнете това което искате – един справедлив и прозрачен процес. И действия, които да покажат на обществото, че можем да пазим децата си, иначе има опасност да си загубим поколението" заяви Попова. Тя обясни, че като министър на правосъдието се е опитала да изгради добре работеща по европейски начин криминална полиция, която да комуникира правилно и с медиите и с прокуратурата.

"Смятам, че най-сетне всеки трябва да си знае мястото и да бъде много взискателен към своите професионални задължения", подчерта вицепрезидентът.

Водещи

Най-четени