Рок журналистът Адриан Лазаровски загина в автомобилна катастрофа 02.10 | 19:10

Най-добрият ни преводач на фантастика за 2014 г. се удари челно в камион на пътя Шумен-Бургас

От iNews.bg

В тежка катастрофа вчера по пътя Шумен-Бургас е загинал с колата си 39-годишният литератор, рок журналист и преводач на Стивън Кинг Адриан Лазаровски. Инцидентът е причинен от челен сблъсък между БМВ-то на Лазаровски с камион "Сканиа" към 18.20 часа вчера, близо до с. Радко Димитриево. Това съобщава сайтът shmoko.bg.

Лазаровски е носител на националното отличие за най-добър преводач в сферата на фантастиката за 2014 г. Поклон пред паметта му!

Според неофициална информация лекият автомобил на журналиста се е движил от Шумен в посока Бургас. След Дибич и малко преди Радко Димитриево той вероятно е тръгнал да изпреварва друга кола и е бил изнесен в лявото платно. В този момент срещу него се е движела "Сканиа" с варненска регистрация, с полуремарке, пълно със зеленчуци.

34-годишният шофьор на камиона видял леката кола и се опитал да предотврати катастрофата като свие вляво, но сблъсъкът бил неизбежен.

От удара предните три четвърти на БМВ-то са намачкани до неузнаваемост. Пробата за алкохол на шофьора на камиона е отрицателна.  

1576753

Водещи

Най-четени