Роми пребиха двама мъже в нива, помислили ги за пазачи 02.09 | 14:41

С множество счупвания на крайници и ребра двамата пострадали са настанени в болницата в Монтана.

От Ралица Стоянова

Група от двадесетина роми от врачанското село Бутан са пребили към 19,30 часа снощи (1 септември) двама мъже в землището на град Вълчедръм, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирани от БТА.

Георги П. (38г.), който работел за фирма "Златия агро" - Монтана, и Цецко П. (50г.) от фирма "АСМ"-Монтана били нападнати в царевична нива, докато сменявали спукана гума на автомобила на единия от тях. Ромите ги помислили за охранители на земеделската продукция и се нахвърлили върху тях с дървени колове.

С множество счупвания на крайници и ребра двамата пострадали са настанени в болницата в Монтана. На техните автомобили - два джипа "Тойота", са нанесени значителни материални щети от ромите.

Нападателите са избягали и в момента се издирват, уточниха от полицейската дирекция в областния град.

Георги П. и Цецко П. обясниха, че са отишли на полето, за да уточнят кой къде ще жъне на следващия ден и да начертаят границата между масивите на фирмите. По същото време ромите събирали мамули, изпаднали от комбайна при жътва на други ниви с царевица на предния ден. По случая е образувано досъдебно производство, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.

Водещи

Най-четени