Ромите в Петрич полудяха – спретнаха си масов бой 06.08 | 12:28

30 души се включиха в мелето

От Филипа Тодева

Масов скандал и сбиване между две ромски групи подлудиха Петрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Благоевград. Сигналът за инцидента е получен вчера малко след 11:00 часа.

Пристигналите на място полицейски служители установили, че скандалът е между две групи роми, вследствие на който С.М. на 35 години от Петрич е ударил в областта на лицето Р.С. на 28 години от гр. Петрич.

Около 11:15 часа на същата дата, в РУП-Петрич, от тел.112 е постъпил сигнал за възникнал масов скандал в кв.182 в града, като от пристигналите незабавно на място полицейски служители е установено, че в скандала участват около 30 лица от ромски произход, които се замерят с камъни, керемиди и стъклени буркани и бутилки, в резултат на което са пострадали С.М. и Р.С., които след извършен медицински преглед са освободени за домашно лечение без опасност за живота.

В резултат на предприетите действия от пристигналите на място полицейски служители скандалът и физическата саморазправа са прекратени незабавно. Установяват са лицата участващи в скандала като предстои взимане на съответните законови мерки спрямо тях.

Водещи

Най-четени