Росен Желязков: Не е нужно министърът да е най-добрият експерт 21.09 | 10:33

Новият ръководител на МТИТС не смята, че във ведомството има пожари за гасене

От iNews.bg

Премиерът лично ми предложи поста министър на транспорта. Не беше лесно решение за мен, но който го познава, знае, че той е много убедителен. Това обяви в интервю за бТВ избраният вчера за министър на транспорта Росен Желязков по повод спекулациите около това, че е предложен от шефа на кабинета на Бойко Борисов – Румяна Бъчварова.

Самият Борисов коментира вчера от Залцбург тези спекулации и отрече слуховете, че Желязков и Бъчварова живеят заедно. "С Росен Желязков оня ден дойдоха просто да се консултират с мен как да реагират. Това са абсолютни лъжи, които се тиражират. В България вече все повече, когато една фалшива или лъжлива или кафява новина се появи някъде, вие я подемате, почва да се транслира и това става модел на поведение в много политици", заяви Борисов и уточни, че всеки от двата си има семейство, а Бъчварова наскоро е станала баба и гледа внуче.

"Първата информация за афера между мен и Бъчварова се появи, когато тя стана вътрешен министър, а заглавието беше "Вътрешният министър живее с подсъдим”, т.е. атаката беше срещу нея. Никой в публичната сфера не е застрахован от фалшиви новини, клевети, инсинуации”, коментира новият транспортен министър.

В отговор на въпрос доколко разбира от транспорт той уточни, че не е нужно министърът да е най-добрият експерт. "Това, от което мисля, че разбирам, е мениджмънт и управление на човешкия фактор. Не мисля, че в министерството има пожари за гасене.

Трябва по-добра координация при взимане на решения. Това е проблем за цялата държавна администрация” уточни Желязков.

За аферата "Костинброд”, заради която Росен Желязков беше подсъдим, той каза, че това е затворена страница за него. "Няма страшно някой да се изправи пред правосъдието, хубаво е, че има правосъдие. Доволен съм, че минах през такъв житейски урок и опит. Минал съм през този етап по правилата”, коментира той.

Относно БДЖ Желязков смята, че дружеството вече може да инвестира в подновяване и реконструкция на личния подвижен състав. Той припомни, че към 2009 г. задълженията на дружеството са били близо 900 млн. лв., а в момента те са изчистени.

Той сподели, че продължава да свири на китара и то всеки ден и уточни: "Надявам се да съм най-добрият музикант сред министрите”.

Водещи

Най-четени