Росен Петров: Постъпих честно, както винаги съм постъпвал 10.02 | 19:19

Избрах "България без цензура", защото е с лица, които не са били във властта, посочи Петров

От Цанка Донкова

"Избрах "България без цензура", защото това е партия с лица, които не са били във властта и освен това тя ще се коалира с една партия, която е много близка до мен идеологически – ВМРО", така обясни влизането си в политиката Росен Петров в ефира на БНР.

"Г-н Бареков ми предложи. Аз приех вчера по телевизията. Нямаше театралност. В събота ми се обадиха от ръководството на bTV важни фактори и аз трябваше да опровергая, че съм член на партията, иначе интервюто ще бъде водено с друг човек. Аз ги опровергах и след това декларирах своите намерения да встъпя в нея. Постъпих честно, както винаги съм постъпвал, докато съм бил 13 години в бТВ", уточни Петров.

Той посочи, че огромна роля за решението му е оказало запознанството с майката на Бареков, която била "обикновена трудова жена, телефонистка в Пловдивския панаир".

"И като видях, че има такава майка, реших, че е родила добър син", посочи Петров.

Петров заяви, че от медиите е разбрал, че bTV му благодари за добрата работа през последните 5 години.

"Искам да припомня, че преди няколко години г-н Слави Трифонов издигна за кандидат-президент "на живо" Меглена Кунева, след това издигна едно момиче за народен представител. Явно bTV има двоен аршин за това кой има конституционното право на политическа воля и кой няма", посочи Петров.

По повод действията на Росен Петров, от bTV излязоха с декларация, че се разграничават от него. От телевизията посочват, че за тази си изява Петров не е предупредил продуцентите на предаването.

Своята позиция заявиха и продуцентите на предаването Dream Team. Те също се разграничават от Петров и заявяват, че ще търсят правата си.

Водещи

Най-четени