Росен Петров иска оставката на Йовчев заради отстреляните полицаи в Лясковец 14.03 | 12:51

"Четирима полицаи, спецчасти, са отстреляни от 60-годишен дядо с ловна пушка", възмути се той

От iNews.bg

"Тук съм, за да поискам оставката на министър Цветлин Йовчев, който трябва да понесе политическа отговорност, затова, че е загинал един полицай, а други трима са ранени. Ако е човек с пагони, да си подаде оставката, нали има чест?. Това призова пред журналисти в парламента заместник-председателят на "България без цензура" Росен Петров.

Той дойде в Народното събрание, където МВР-шефът беше привикан по спешност от депутатите, за да докладва последните информации около операцията в Лясковец.

"Йовчев, ако има чест, ще си подаде оставката. Но това понятие "чест" в България звучи като нещо нереално", допълни Росен Петров. "Не аз, "България без цензура" му я иска. Защото полицаите не могат да свършат елементарна работа. Къде са им били пистолетите?! Защото се е стигнало до положение да се прави щикова атака на нож. И да се дават жертви", поясни Петров.

По думите му операцията не е извършена правилно - проведена е в тъмните часове на деня, използвани са газови или светлинни гранати, за да се зашемети стрелецът.

"Не може четирима полицая, спецчасти, да бъдат отстреляни от 60-годишен дядо с ловна пушка. Къде са били снайперистите? Това е смешно, срам и позор за държавата", посочи още зам.-председателят на ББЦ.

Той сравни операцията с тази, при която бе убит Тодор Димов - Чакъра.

Росен Петров предупреди, че активисти на "България без цензура" ще блокират подстъпите към Боровец, ако утре БСП не отмени семинара си в зимния курорт и не обяви Ден на национален траур в понеделник.

Водещи

Най-четени