Руенско село потъна в скръб за трите жертви на ТИР-а, който ги помете в Айтос 14.09 | 09:15

Семейството бе пример за сплотеност. Нури и Фатме оглеждаха с много любов двете си дечица, четиримата бяха неразделни, разказват хора от село Речица в Руенско! Те снощи били на гости при роднини, после настъпил ужасът

От iNews.bg

Руенското село Речица е в траур след тройната смърт, причинена от тира-убиец в Айтос. Жертвите са пътували към дома си в населеното място, когато са пометени от товарния автомобил, зад чийто волан е бил 33-годишния бургазлия Валентин Вълчанов. Настанен е в реанимацията на УМБАЛ-Бургас с политравматизъм, множество фрактури и опасност за живота, предават колегите от бургаския сайт Флагман.бг. 

При влизане в Айтос откъм Руен шофьорът не е видял легналия полицай на пътя, чиято роля е колите да намалят скоростта. Товарният автомобил е спукал гума, подскочил и навлязъл в насрещната лента. В обратната посока се е движел семейният джип Волво, управляван от 32-годишният Нури Джелил. В колата с него са били съпругата му Фатме (32 г.) и двете му деца – момченце на 9 г. и момиченце на 6 г. Тирът, пълен със зърно, ударил странично джипа. Вследствие на удара двете превозни средства се блъснали първо в мантинела, изхвърчали в градинката и се забили в няколко дървета. 

Ударът е бил толкова жесток, че лекият автомобил буквално е съсечен на две след удара в мантинелата и дървото. Нямало е никакъв шанс за возещите се на задната седалка деца, както и за баща им Нури. Тялото му е раздробено, крайниците са разкъсани. 

Момченцето Джелил е намерено на задната седалка. То е било притиснато от ламарините на разцепената кола, а момиченцето Айфер е изхвърчало на 5-6 м настрани. И тримата са починали на място. 

Майката на децата и съпруга на загиналия шофьор – 32-годишната Фатме, по чудо е оцеляла почти невредима от жестокия сблъсък. Снощи тя е откарана с травми в УМБАЛ-Бургас, но няколко часа по-късно е отказала хоспитализация и се е прибрала у дома.

До нея в момента са най-близките й. 32-годишната жена е в шок и на успокоителни от трагедията.

Семейството снощи е било на гости при роднини в айтоското село Чукарка. Малко преди 21 ч. потеглят към дома си. За последно заедно. 

"Трагедията е огромна за цялото село, не само за близките. Семейството бе пример за сплотеност. Нури и Фатме оглеждаха с много любов двете си дечица, четиримата бяха неразделни. Много жалко, Господ да дава сили на Фатме да преживее тази трагедия", казаха съседи на младото семейство от село Речица. 

Семейството е известно не само в Руенско, но и в Айтос, където има цех за преработка на животински отпадъци. Сюлейман – бащата на Фатме, е собственик на семейния бизнес, но дъщеря му и зет му са взимали дейно участие. Фирмата работи с чужди клиенти - изпраща готовата продукция към Западна Европа, споделиха запознати.

Водещи

Най-четени