Румен Петков: Хора като Плевнелиев, Танов и Шаламанов трябва да останат в миналото 28.08 | 10:26

Президентът без малко да демонстрира липса на държавнически усет, смята той

От Христина Рафаилова

Хора като президента Росен Плевнелиев, шефа на митниците Ваньо Танов и министъра на отбраната Велизар Шаламанов трябва да останат в миналото в името на доброто на държавата. 

Това стана ясно от думите на зам.-шефа на АБВ Румен Петков пред БНТ. Коментарът на бившия вътрешен министър идва ден след като държавният глава определи Танов за най-достойната кандидатура за шеф на агенцията. 

"На всеки 3 март се е говорило от кого сме освободени и от кого сме се освободили, само в последните две години това не е ясно. Да загърбваш собствената си история, е достатъчна заявка, че ти не се интересуваш от своята история", продължи Петков. Критиките му към Плевнелиев са за това, че защити и военния министър за гафа с "Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана". В него беше записано, че страната ни е в информационна война с Русия. "Вътре има текстове, които са чутовно недоразумение", добави политикът. 

Според него Шаламанов е постъпил правилно, като е оттеглил документа. Ако президентът се беше явил с подобен доклад на срещата на върха на Алианса, той щял да демонстрира липсата на какъвто и да било държавнически усет, смята той. 

Преди ден (27 август) от АБВ поискаха оставката на военния министър. 

Водещи

Най-четени