Румен Петков съветва Доган да осъди Борисов 22.02 | 09:31

Истината трябва да излезе наяве, категоричен бе бившият МВР шеф

От Филипа Тодева

Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков поиска разсекретяване на информацията за готвения атентат срещу бившия премиер Бойко Борисов от страна на Ахмед Доган.

Пред Нова телевизия той заяви, че тази информация е била съобщена вчера, само за да измести темата за провала на управлението на ГЕРБ. Петков посъветва Ахмед Доган да осъди премиера в оставка.

Той лично не е запознат със сигнала, за който твърди експремиерът. "Истината трябва да излезе наяве”, категоричен е Петков.

"Сега сме длъжни да създадем условия и ако има такъв документ той да бъде разсекретен и представен на обществото”,добавиоще той. По думите му външното ни разузнаване вече не може да бъде партньор на никого, след като тази информация беше оповестена.

Според Петков трябва да се види автентичния текст, защото в другия случай се правят свободни разсъждения. "Трябва да се види имало ли е такава заплаха и какви мерки са взети. Кой казва, че не са взети мерки? И докато беше кмет Борисов ходеше с охрана. Нека да се види предоставен ли е въобще такъв сигнал”, заяви депутатът от БСП.

Водещи