Румънска кола се вряза в ТИР, трима пострадаха 30.06 | 09:51

Настанени са в болницата в Благоевград, опасност за живота им няма

От iNews.bg

Отново катастрофа с румънска кола у нас. Трима души са пострадали при катастрофата тази сутрин на главен път Е-79 край Благоевград. Те са са с леки фрактури на крайниците, няма опасност за живота им. Заради инцидента обаче движението в района продължава да е затруднено, предаде БГНЕС.

Към 5:25 ч. тази сутрин лек автомобил "Тойота” с румънска регистрация влиза в насрещната лента и се блъска в ТИР "Мерцедес” с пазарджишка регистрация. Тримата пострадали са транспортирани с линейка на ЦСМП-Благоевград до Спешно-приемно отделение на МБАЛ, контактни са. Водачът на лекия автомобил, на 64 г., е с фрактура на ключица. Пътуващите с него жени - на 63 и 62 години, са със счупвания на ръка и рамо. Едната от тях е съпруга на водача.

Пострадалите пътували към Гърция, но не знаят друг език освен гръцки и румънски. Полевият тест за алкохол на 27-годишния водач на товарния автомобил е отрицателен, взета му е и кръвна проба. Такава е дал и румънецът, който предприел изпреварване и се блъснал в ТИР-а на прав участък в местността Полигона на изхода от Благоевград в посока Симитли.

На мястото има патрули на КАТ, които пропускат на етапи автомобилите само през едната лента. Камионите са принудени буквално да минават през иглени уши между мантинелата и предната лява част на катастрофиралия ТИР. След удара "Тойота”-та се е завъртяла и е затворила пътната лента в посока Благоевград - София.

Водещи

Най-четени