Русе обновява парка си от пожарни коли 25.08 | 20:09

Най-новата пожарна в Русенско в момента е на 28 години

От Олга Андреева

Европроект ще подобри възможностите за реакция при извънредни ситуации в граничния регион Гюргево - Русе. 

Общата стойност на проекта е 5 843 603 евро и е финансиран по оперативната програма за трансгранично  сътрудничество Румъния - България 2007-2013 г., съобщи началникът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" в крайдунавския град комисар Димитър Павлов. 

В момента общият брой на превозните средства, с които разполага областното управление, е 25. От тях 16 автомобила са с възможност за гасене на вода. Преди година английските им колеги са им подарили две 12-годишни пожарни, но те не се числят към общия автопарк. 

Европроектът предвижда закупуването на шест нови пожарни автомобила от различни класове за русенското областно управление, автостълба с височина на стрелата 30 метра, високопроходим командно-щабен автомобил, микробус и компютърна техника. 

Пожарникарите от Гюргево също ще се сдобият с нови противопожарни автомобили, както и с оборудване за епидемиологична лаборатория, посочи БТА. Срокът за изпълнение на проекта е средата на следващата  година.

Той включва още организиране на работни срещи, семинари за подготовка при бетствия, тренировки и съвместни демонстрации на новото оборудване

Водещ партньор по проекта е главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в партньорство с Гюргевския окръжен съвет. 

Водещи

Най-четени