Русе посреща новоизбрания митрополит Наум 05.04 | 10:55

Тържествата ще запълнят площада на крайдунавския град

От Теодора Кокаланова

Новоизбраният митрополит Наум ще бъде официално посрещнат днес в Русенската епархия, съобщават от отдел "Връзки с обществеността" при Светия синод.

Тържественото посрещане на централия площад в Русе от местната власт и гражданите на Русе ще стартира в 16:30. Архиереят ще бъде посрещнат от областния управител Венцислав Калчев, от кмета на Русе Пламен Стоилов, официални лица, свещеници и миряни.

В 16.45 часа литийно шествие начело с новия митрополит ще се отправи към катедралния храм на Русе "Св. Троица", където в 17.30 часа ще бъде отслужен Благодарствен молебен. От 18.00 часа ще бъде отслужено Вечерно богослужение.

Утре от 8.00 часа ще бъде отслужено утринно богослужение в катедралния храм "Св. Троица", а от 8.30 часа архиереят ще бъде посрещнат при входа на храма. В 9.00 часа ще започне първата Св. Литургия, отслужена от Русенския митрополит Наум в качеството му на глава на Русенската епархия.

По време на църковната служба ще вземат участие и архиереи-гости от страната и чужбина. За 11.00 часа в неделя е предвиден прием в салона на Русенската св. митрополия, по време на който Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум ще приема поздравленията на духовниците и миряните от Русенската епархия, дошли да му засвидетелстват своето уважение, информира БТА.

Водещи

Най-четени