Русият ангел – Мария да се върне обратно в България 18.03 | 21:12

За това настоя българският консул Георгиев

От Мая Александрова

Русият ангел - Мария да бъде върната на България. За това настоя пред съда в Солун българският консул Георгиев, който представляваше държавата на делото за попечителство в град Лариса. Българската държава настоява прокуратурата да предостави попечителството на Държавната агенция за закрила на детето в Гурково, тъй като Мария е българска гражданка.

Съдебното решение ще бъде обявено в рамките на следващите два месеца. Настойничеството над русокосото момиченце бе предоставено временно на организацията "Детска усмивка", която претендира за пълно попечителство, за да може да задвижи процедурите за уреждането на неговия престой.

За малолетното момиче претендира и българската държава, която направи две постъпки с искането да й бъде предоставено попечителство, пише в. "24 часа".

В същото време гръцката полиция, след прокурорско нареждане, предостави на обществеността снимките на тримата роми, замесени в новия случай, подобен на този с малката Мария. Те бяха арестувани в Катерини с бебе, което не е тяхно.

Според двойката роми бебето на име Соня им било дадено от ромката от Фарсала, станала известна със случая на русокосата Мария.

Водещи

Най-четени