Руската полиция издири бабата на 5-годишния Никита, открит мъртъв край Пасарел 31.03 | 13:33

Във вторник МВР разпространи снимки на дете и жена, за които се предполага, че са убитите

От iNews.bg

Детето, намерено мъртво в куфар в България, вече е разпознато от неговата баба от Русия.
Разследването на смъртта на момченцето е взето на специален отчет, съобщи пълномощникът на Русия по правата на детето Павел Астахов, предаде Интерфакс

"В България продължава разследването на чудовищното престъпление – убийството на 5-годишния Никита и 35-годишната му майка Ана от Русия. Делото е взето под особен контрол. Работим в сътрудничество с МВнР на Русия и българските власти. Успяхме да намерим майката на Ана (бабата на Никита), която вече ги разпозна по снимка", се казва в съобщение на Астахов.

Българските служби вече установиха че детето се казва Никита Леонтев. Родено е в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия. Разследващите са установили и коя е неговата майка. Тя се казва Ана Леонтева. Криминалистите работят по версията, че откритите части от тяло на жена на 2 март край пътя за тракийското светилище Беглик Таш са именно на Ана Леонтева. 

Установен е и бащата на 5-годишния Никита. Той е руски гражданин. За него в масивите на "Гранична полиция" няма никакви данни да е влизал на територията на България.

Във вторник МВР разпространи снимки на дете и жена, за които се предполага, че са убитите. 

По рано "24 часа" цитира свои източници от МВР, според които полицията издирва мъж от кавказки произход във връзка с двойното убийство на майката и момчето.

Момченцето е убито двайсетина дни след майка му. Една от версиите, по която се работи, е, че убиецът е един и същ и е удушил детето дни след убийството на майка му. Криминалистите проверяват къде са ходили двамата през това време. Последният им известен адрес е в кв. "Витоша". Апартаментът бе претърсен и запечатан в петък.

От МВР издирват за сведения 51-годишният бизнесмен Герман Костин и съпругата му Весела Вачева. Двамата управляват мащабен бизнес с недвижими имоти в Северен Кипър, където е регистрирана фирмата им.

Водещи

Най-четени