Руската църква в София почете жертвите в Санкт Петербург 04.04 | 13:36

Само с общи усилия можем да победим ужасът на XXI век, каза посланик Макаров преди панихидата

От iNews.bg

Руската църква в София и посланикът на страната Анатолий Макаров почетоха паметта на жертвите на вчерашния атентат в Санкт Петербург. Панихидата бе отслужена в столичния храм "Свети Николай Чудотворец”, познат като Руската църква. На нея присъства и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров. Десетки миряни също се помолиха за мира на душите на загиналите след взрива в метрото, предаде БНР.

Преди заупокойната молитва посланик Макаров осъди тероризма. "Това е безобразен акт на вандализма и тероризма. Това не е първият терористичен акт, който се случва. Съвсем скоро имаше актове в Англия и Германия, имаше и в Америка… Единствено съвместните ни усилия в борбата с терора ще ни помогнат да спрем страшното явление от 21 век”, каза той.

Макаров благодари на българите за съпричастността към Русия заради трагедията в Санкт Петербург. "Искрено съм благодарен на всички български граждани за съболезнованията, които получаваме в посолството и за цветята, които поставяте на оградата на нашето посолство. Това е много приятно и трогателно, че България е с Русия в този момент. Приемете моите големи благодарности. Сърдечно ви благодаря!”, каза посланикът.

Водещи

Най-четени