Ръководството на "Топлофикация-София" си отива, но не сега 28.03 | 12:37

Герджиков трябва да направи доклад за ново ръководство до два месеца

От Ралица Стоянова

Общинските съветници в София възложиха на председателя на съвета Елен Герджиков в срок от два месеца да изготви и представи доклад за избор на ново ръководство на "Топлофикация–София”.

Столичните общински съветници отложиха разглеждането на доклад относно провеждането на публичен подбор за избор на членове на съвета на директорите на топлофикацията. 

По време на днешното заседание на СОС съветниците спориха повече от час за общото състояние на топлинното дружество.

Докладът за конкурса за избор на ново ръководство е внесен от общинските съветници от групата на БСП. Още в началото на обсъждането те изразиха несъгласие с това, че в предварителния вариант на доклада са поискали първа точка в него да бъде именно отстраняването на Стоян Цветанов от борда на директорите на "Топлофикация-София”, но тази точка е била премахната.

Общинските съветници оттеглиха разглеждането на тази точка от дневния ред, защото при провеждането на конкурс за избор на ново ръководство трябва да бъдат определени бизнес задачи и конкретните критерии за подбор на кандидатите.

Задачата за разработването на тези критерии ще бъде на Комисията по стопанска политика и на Комисията по инженерна инфраструктура.

Според кмета Йорданка Фандъкова тези критерии трябва да бъдат изготвени от външни експерти.

Общинските съветници не поеха ангажимент за конкретна дата и заседание на СОС, на която да бъде обсъдено провеждането на конкурс за избор на ново ръководство на топлинното дружество в столицата.

Водещи

Най-четени