Ръководството на столичната организация на БСП подаде оставка 10.11 | 16:58

Социалистите настояват да започне отчетно-изборна кампания, а ръководството на БСП – София да предложи нов модел на работа на организацията.

От iNews.bg

Ръководството на столичната организация на БСП е подало оставка на заседанието на организацията в понеделник, 9 ноември, става ясно от съобщение на пресцентъра на партията днес. На заседанието, на което столичните социалисти са обсъждали местните избори и отговорността за лошото представяне, е присъствал и лидерът на БСП Михаил Миков.

Председателят на Градската организация на БСП Калоян Паргов е получил мандат да предложи ново Изпълнително бюро на следващото заседание на Градския съвет. Новото ръководство ще бъде гласувано на следващото заседание на градския съвет.

Социалистите настояват да започне отчетно-изборна кампания, а ръководството на БСП – София да предложи нов модел на работа на организацията.

"Грешките са признати. В партията започва разговор какво доведе до една от най-тежките изборни загуби за БСП от 25 години насам", каза пред БНР членът на Националния и на градския съвет на БСП Иван Таков по повод подадената оставка на Изпълнителното бюро на Градския съвет на партията. Според него оставката не е само следствие от изборните резултати на левицата.

"Тази оставка е не само израз на изборния провал, който претърпя "БСП лява България" в София, а също така и израз на несъгласие с целия организиран хаос, създаден от Общинската избирателна комисия", коментира той.

По думите на Таков, партията трябва да се промени и структурно, и функционално "и на идейно ниво да заработи, както го е правила едно време".

Водещи