С 14 пожарни коли гасят голям пожар в Психодиспансера на Сточна гара в столицата 31.12 | 09:30

Огънят вече е локализиран и в момента се доизгася, обясниха от вътрешното министерство. Сигналът за стихията е подаден около 5.10 часа тази сутрин

От iNews.bg

Голям пожар гори и към този момент в района на столичната Сточна гара. По предварителна информация огънят е избухнал в сградата на Психодиспансера, предава БНР.

На място са изпратени четиринадесет противопожарни автомобила с 37 пожарникари.

Огънят вече е локализиран и в момента се доизгася, обясниха от вътрешното министерство. Сигналът за стихията е подаден около 5.10 часа тази сутрин. Причината не е ясна, но не е изключено да става въпрос за късо съединение в електрическата мрежа.

"Заедно с персонала е направена евакуация на лежащо болните – 51 човека. Те са в съседната сграда. Няма опасност за тях. В момента задачите са две – да се направи абсолютно точна проверка стая по стая, легло по легло, за да видим дали няма някой човек, който не сме видели. Втората задача е гасенето на самия пожар”, каза за БТВ директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов.

По предварителни данни две коли в близост до пожара също са изгорели. Движението в района се осъществява нормално. Зрители на bTV сигнализираха, че обгазяването се усеща чак до болница "Царица Йоанна-ИСУЛ”. Тепърва ще се изясняват причините за пожара. Столичната Спешна помощ е мобилизирана и на разположение в случай на пострадали.

Водещи

Най-четени