С 27 млн. лв. ремонтират софийските улици и тротоари 03.04 | 11:52

20 площадки трябва да бъдат изградени в шест столични района по проект

От Кремена Бедерева

Над 70 детски площадки ще бъдат изцяло обновени или построени в София тази година, това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

20 площадки трябва да бъдат изградени в шест столични района по проект, спечелен от Столична община по Оперативна програма "Регионално развитие”.

Други 50 площадки са заложени в програмата на приватизационен фонд. Районните кметове трябва да изберат мястото и да се ангажират с тяхното изграждане, информира още Агенция "Фокус”.

Започна подмяната на кошчетата за отпадъци във всички райони на столицата. Фандъкова апелира към гражданите да изхвърлят боклука на регламентираните места. Според кмета – кошчетата са достатъчно на брой, но много хора изхвърлят боклуците си извън тях.

Тя призова шофьорите на превозни средства да не хвърлят фасовете си по кръстовищата, защото за почистването им трябва да платят всички граждани на София. Нека спестим пари на софиянци като пазим града по-чист, каза Фандъкова.

Около десет пъти по-голяма е заложената площ за измиване на вътрешнокварталните улици в София тази пролет, каза кметът. Ще се мият улиците, по които има канализация, за да не се наводняват къщите на тези, които нямат канализация.

Столичани могат да се информират за графика за измиване от сайта на Столична община. Фандъкова призова шофьорите да преместят автомобилите си на посочените дати, за да може улиците да бъдат измити по-качествено.

27 милиона лева е заделила общината за ремонт на улиците и тротоарите в града за тази година. Парите ще бъдат използвани и за подмяна на шахти и оттоци. Според Йорданка Фандъкова културата на хората се е повишила в резултат на кампаниите за почистване.

Водещи

Най-четени