С 332 км/ч или със 162 км/ч по АМ "Тракия"? 22.11 | 10:15

Камерите са хванали шофьор да лети по магистралата

От Кремена Бедерева

Нерядко се случва да съобщават в новините за джигити, които обичат тръпката и изпробват колите си, карайки с много над разрешената скорост.

Особено след като бе пуснат новият участък от АМ "Тракия" – до морето. Там най-често шофьорите се изкушават да натиснат газта до максимален предел.

Такъв е и поредният случай, за който сигнализира Нова телевизия. Камерите на магистралата са заснели автомобил, който се движи с 332 км/ч.

"На пръв поглед снимката изглежда автентична. Има такъв автомобил, заснет от мобилна камера, но скоростта на снимката не отговаря на действителността. Истинската скорост е 162 км в час."

Това заяви пред Нова телевизия Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик, като уточни, че става дума за техническа грешка при отчитането на нарушението.

"Рекордната скорост, показана в социалните мрежи, не отговаря на истината. Ако нарушителят беше карал действително с 332 км/ч, щеше да е верен изразът: "Лети бавно, а не се движи бързо", каза още Стоянов.

По думите на Стоянов водачът е установен, изпратен му е електронен фиш, в резултат на което на него му е наложена глоба от 50 лева.

Мирослав Стоянов допълни, че рекордът, "ударен" на магистрала "Тракия", е от 241 км/ч и 231 км/ч.

Водещи

Най-четени