С 46 млн. лв. ремонтират Южната дъга на Околовръстното 19.11 | 07:15

Подписват договор за ремонт на Южната дъга по ОП "Регионално развитие"

От Елена Коцева

Договор за предоставяне на безвъзмездна помощ по линия на Оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР) за проект Лот 31: Рехабилитация и реконструкция на път IІ-18 Софийски околовръстен път - Южна дъга ще бъде подписан днес.

Става въпрос за участъка от км 41+137,87 до км 44+720, както и за пътната връзка №2 на пътен възел Младост в участъка до началото на съществуващия надлез.

Средствата се предоставят в рамките на схема "Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища” с конкретен бенефициент Агенция "Пътна инфраструктура” и са част от одобрената Средносрочна рамкова инвестиционна програма на АПИ по линия на ОПРР.

Общият размер на проекта възлиза на 46 млн. лв.

Предоставената безвъзмездна финансова помощ по ОПРР е 33,956 млн. лв., от които 29 млн. лв. представляват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

Остатъкът от 12 млн. лв., представляващи недопустими разходи по ОПРР, ще бъдат осигурени от националния бюджет.

Подписи под документа ще сложат зам.-министърът и ръководител на УО на ОПРР Лиляна Павлова и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура” Божидар Йотов в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.  

Водещи

Най-четени