С какво ново посрещнаха децата първия учебен ден? 15.09 | 21:55

Вижте какво показват резултатите от анкетата ни

От Цанка Донкова

Първият учебен ден дойде. Децата прекрачиха прага на училищния двор, поздравиха учителите си, видяха връстниците си, разказаха си дълги истории за лятната ваканция. Но първият звънец би и сякаш с него еуфорията покрай началото на новата учебна година вече леко отминава.

Децата вече се готвят с трепет да започнат с уроците и да подредят чантата си за утрешния ден. Какво ново ще сложат в нея обаче? Според резултатите от анкетата на iNews най-много родители са предпочели да зарадват децата си за 15 септември, като им купят учебници, за да се учат. От общо 509 гласували 25,7% са посочили този отговор. За 14,5% от родителите пък детето им ще влезе в класната стая с чисто ново облекло. Дали защото старите дрехи са му умалели, или пък да е в крак с модата, но те са заложили на новия гардероб.

11,2% от анкетираните са предпочели училищните пособия като тетрадки и химикалки за подарък за първия учебен ден. Според тях днешните деца са прекалено пристрастени към новите технологии и са свикнали с копчета и бутони, че трябва да се и упражняват да пишат на ръка.

7,7% от гласувалите в анкетата ни са помислили първо за учителката и са заложили на букет за нея. Нова раница пък се е оказала подарък за децата на 5,7% от гласувалите. Около 5% от анкетираните са заложили на нетрадиционен подарък и са посочили отговор "друго" като избор.

4,5% пък смятат, че детето им е напълно подсигурено с всичко и няма нужда от нови покупки за първия учебен ден.

За 4,1% от анкетираните пък превозът на детето от училище до вкъщи е първостепенна грижа. Те са сметнали, че най-правилният подарък за началото на учебната година ще е карта за градския транспорт.

Вероятно повечето родители отдавна са подсигурили децата с нови технологии, тъй като сравнително малко (3,3%) са посочили, че отрочето им ще се сдобие с нов телефон или таблет.

Доста сериозен е процентът обаче на анкетираните, които се чувстват затруднени финансово и са спестили новостите за първия учебен ден.

Водещи

Най-четени