СДВР: Някои от ораторите на протеста спекулират с работата на МВР, задържани са 6 души от протестиращите 10.09 | 12:09

Провежда се Велико Народно Въстание II

От iNews.bg

Провежда се Велико Народно Въстание II пред Президентството и Министерски съвет. Никои от ораторите на трибуните спекулират с работата на нашите служители, но това е най-откровено за мен некоректно, тъй като желанието на всички е той протест да премине мирно. 

Задържани са 6 души, двама са обявени за издирване. Те са се явили на КПП-та и три лица, които са носили забранени предмети, са отказали да ги оставят. Отведени са в районните управления.

Относно проверката, която извършихме, направихме проверка на градската градина и уязвими места. Нещата, които намерихме, част от тях са доста обезпокояващи при евентуално тяхно използване. Намерихме камъни, струпани на купчини. Тук наистина има и предмети, които са останали от вечерта. Притеснителното е, че видимо укрити бяха намерени една 10-литрова туба в храст, с течност, 9 половинлитрови шишета с някаква цветна течност", казаха от СДВР.

Журналистът Миролюба Бенатова заяви, че желаещи да протестират, не са били допускани. От СДВР категорично отрекоха това, като я поканиха да отиде на избран от нея филтровъчен пункт и да снима. Бенатова отказа поканата.

"Имаме намерени пръчки и дървени пръти, които са поставят на брадви и такива неща. Най-вероятно някои лоши хора искат нещо да се случи", отчетоха от столичната дирекция.

Водещи

Най-четени