СДВР не си превишава правата?! 28.01 | 14:07

Снощната акция в МОЛ-а преминала нормално, нямало екшън

От Филипа Тодева

Полицаите от СДВР не са си превишили правата при снощния арест на Стефан Кленовски. Това каза началникът на дирекцията комисар Валери Йорданов, цитиран от БТА. Съпругата на задържания обаче твърди обратното – съпругът й бил обиждан, а и арестуван в детския кът.

От полицията потвърдиха мястото на задържане, но увериха, че не е имало как иначе да действат. Според Йорданов, акцията е преминала съвсем нормално и не е имало време Кленовски да окаже съпротива на служителите. Поради това нищо не е наложило полицаите да оказват физическа сила. Той на свой ред обвини съпругата на Кленовски, че тя е обиждала полицаите и е ритала по един от автомобилите на МВР.

iNews припомня, че снощи в МОЛ-а на "Цариградско шосе” бе задържан Стефан Кленовски, който е с европейска заповед за издирване в рамките на операция "Шок”.” В момента на задържането при Кленовски са били съпругата му и децата му.

Стефан Кленовски е обявен за издирване с европейска заповед за арест от съда в град Прани, Италия. Същият е член на престъпна група и от 2008 г. се занимава с престъпена дейност в Италия и други държави.

Лицето се е занимавало с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглене на пари.

Кленовски е задържан в столично управление на СДВР и предстои доклад на материалите във Върховна касационна прокуратура. След това ще бъде настанен в Национална следствена служба.

Водещи

Най-четени