СДС предлага вътрешни избори за президент в Реформаторския блок 26.03 | 17:18

От iNews.bg

СДС предлага вътрешни избори за президент в Реформаторския блок

Лукарски продължава да не разбира "неясната" опозиция на ДСБ

СДС предлага на партньорите си от Реформаторския блок провеждане на вътрешни избори за излъчване на кандидат-президентска двойка от името на Блока. Това съобщи в Ловеч председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски след заседанието на Националния съвет на партията.

На него е бил дискутиран въпроса за президентските избори, но окончателното решение предстои, уточни той.

"Има достатъчно време за организиране. В рамките на около месец и половина могат да бъдат организирани едни такива избори. Дори да вземем решение в края на април. Има достатъчно време преди президентските избори. За нас най-демократично тези избори биха определили според нашите симпатизанти, а не само според нас кой би могъл да бъде кандидат и какъв трябва да бъде профилът на кандидат. Защото политиката не се прави само на жълтите павета и според мен е най-важно да се чуе гласът на хората", коментира министърът по БНР.

На днешния Национален съвет на СДС не е обсъждано евентуално излизане на ДСБ от Реформаторския блок, каза още той. По думите му "бъдещето на Реформаторския блок, винаги е било чертано като облачно, песимистично".

 

"Напук на всички прогнози видяхте, че на няколко поредни избори, Реформаторският блок подобрява своя резултат - независимо от сътресенията в Блока, независимо от тази позиция, която е доста неясна. Лично аз не я разбирам - тази на колегите от ДСБ. Нашите симпатизанти ни разбират и ни подкрепят", допълни Лукарски.

Водещи

Най-четени