СДС предложи мерки и поиска забрана за публичните събирания 05.07 | 12:00

От партията са категорични, че трите „Д“ - дистанция, дисциплина и дезинфекция, вече не се спазват стриктно

От iNews.bg

От СДС поискаха, във връзка с разпространението на коронавируса, без да се връщат сериозните ограничителни мерки от извънредното положение, да се помисли за: по-строг контрол за спазването на социалната дистанция в заведенията; забраняване на всякакви големи публични събирания, футболни мачове с публика и други спортни събития със струпване на хора; постоянно присъствие на органите на реда в кварталите с рискови групи; налагане на строги санкции за нарушителите. 

От дясната политическа партия коментират статистиката, която показва, че "само за месец юни у нас над 350 души на 1 милион са потвърдени с COVID-19, което пренарежда България от крайните в челните места по брой заразени."

От партията са категорични, че трите "Д"  - дистанция, дисциплина и дезинфекция, вече не се спазват стриктно. "Безспорно е, че контролът не е достатъчен. Свидетели сме на заведения без нужното отстояние, събиране на големи групи, особено в по-малките населени места, където контрол на практика липсва, спортни мероприятия с многобройна публика и други събития със струпване на хора."

Според тях, въведените мерки по време на извънредното положение дадоха своите добри резултати и бяха предприети, за да може здравната ни система да се подготви по-добре за епидемията, но последвалата "спасителна акция за ресторантьорския бизнес и туризма" е увеличила броя на заболелите у нас".

"Опасността не е преминала и не бива да я подценяваме. Затова, нека първо да съхраним живота и здравето на хората, защото без тях няма нито туризъм, нито потребление, нито икономика"

Водещи

Най-четени