Само смъртен акт обявява изчезнали за мъртви, каза кметът на Стралджа 08.06 | 18:21

Няма шанс работниците да са живи, обясни пък гл. секретар на МВР

От Ивелина Георгиева

За да бъдат обявени за мъртви, тримата издирвани работници от взривения склад за боеприпаси край "Петолъчката" трябва да имат издаден смъртен акт и протокол.

Това коментира за iNews кметът на община Стралджа Митко Андонов, във връзка с думите на главния секретар на МВР Калин Георгиев, според които теоретично няма, как работниците да са между живите.

По думите на Митко Андонов в момента се чака ДНК-експертизата от намерения днес биологичен материал, която се очаква да стане ясна в близките дни.

Кметът на Стралджа коментира, че издирваните му съграждани са били много добри хора. Всичките са били на възраст над 50 години със семейства с по две деца.

Също така са били едни от най-добрите работници в складовете за боеприпаси на "Берета Трейдинг", разбирали са си от работата и са били много дисциплинирани, подчерта Митко Андонов.

Той увери, че общината ще окаже необходимата материална и финансова подкрепа на техните семейства и ако е необходимо ще се ангажира със съдействието да намери работа на съпругите и децата.

Водещи

Най-четени