Самоличността на убитото момченце, натъпкано в куфар, все още не е ясна 22.03 | 11:30

Детето е на видима възраст около 5 години

От iNews.bg

"Очаквам да се подаде максимална информация за убитото дете като белези и черти, защото най-важното на този етап е да се установи самоличността му", заяви пред Нова тв полк. Ботьо Ботев, бивш директор на отдел "Убийства”.

Според него криминалистите работят денонощно, за да разкрият жестокото убийство на момченцето, което беше намерено в куфар край Пасарел.

"Иначе от страна на криминалистите колкото по-малко се говори за намереното дете, толкова е по-добре. Убиецът следи и гледа. Нали разбирате това. Колегите са изправени пред голямо предизвикателство. Ще има много анализи, но това не нужно. Трябва да се направи всичко възможно с призив към хората, обществото да се установи самоличността на това дете. Ако това стане, случаят ще бъде решен бързо", допълва полковникът.

1484738

Ботьо Ботев заяви, че според него убийство не е извършено на мястото, на което е намерено тялото.

Припомняме ви, че в петък (20.03) полицията откри тялото на около 5-годишно момче в затворен куфар в района на софийското село Пасарел. При първоначалния оглед по трупчето са констатирани следи от насилие, съобщиха от пресцентъра на СДВР.

От полицията отправят апел към социални институции, детски градини, съседи и близки за предоставяне на информация за дете в неизвестност, отговарящо на описанието.

Информацията е от изключителна важност за установяване самоличността на момченцето и за разкриване на извършителя на тежкото криминално престъпление.

 

Всички, които разполагат с данни, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Водещи

Най-четени