Санираме или излизаме на палатки! 12.03 | 21:57

Според президента има опасност 3 милиона българи да останат без дом

От Филипа Тодева

Нека да сме наясно – или санираме панелките, или 3 милиона българи, които сега живеят в тях, остават в бъдеще на палатки, но с нови енергийни мощности. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в обръщение към нацията по БНТ.

Според него санирането чрез Националната програма за енергийна ефективност е най-смисленият проект, с който да се захванем заедно с магистралите, образованието и електронното правителство, защото засягат всички и от него печелят всички, а не група лобисти.

"Идват избори. Важно е в хода на предизборната кампания политиците да отговорят много ясно на повдигнатите от гражданите въпроси – монополи, национализация или либерализация на доставчиците на ток, силен и независим регулатор с гражданска квота, промени в Изборния кодекс и Конституцията – "Да”, "Не”, кога, как. Искам политическите партии да са честни към хората и да дадат ясни отговори”, категоричен бе той.

Плевнелиев увери, че служебното правителство ще зададе посоката за няколко смислени стратегически национални приоритета.

Водещи

Най-четени