Сапьорска акция на метри от голяма болница 03.10 | 09:17

Снаряди изскочиха в двора на "Токуда" при изкопни дейности

От iNews.bg

Сапьорска акция се състоя снощи в София в двора на една от най-големите болници - "Токуда". Буквално на метри от сградата й се наложи намесата на спецекипи, които да извадят и отнесат на безопасно място открити по време на изкопни работи снаряди.

Специализиран екип от състава на Сухопътните войски проведе разузнаване и транспортиране на двата боеприпаса, открити по-рано в района на лечебното заведение. До пристигането на военните специалисти районът беше отцепен от органите на МВР и охраняван от полицейски служители, . Първоначалната информация е за открити два силно корозирали боеприпаса, с дължина около 30 см и диаметър около 9 см. Вероятно това са зенитни снаряди от времето на Втората световна война, отбелязват от Министерството на отбраната.

Сигналът във ведомството е постъпил в 17:40 ч. Въпреки че сапьорите работят само в светлата част на деня, специализираният екип от военно формирование 28 610 – Горна баня е транспортирал двата снаряда, за да бъдат унищожени в безопасен район.

Самият сигнал за намерените боеприпаси е бил подаден към полицията малко преди 17:00 ч. От МВР уточниха, че снарядите са открити по време на изкопни работи на паркинга на болницата.

Водещи

Най-четени