Сачева отрече за връзка между протестите и проверките в „Хиполенд“ 05.09 | 13:05

Действията на контролните органи не са репресия срещу българския бизнес, казва тя

От iNews.bg

Не искаме проверки на контролни органи да се разглеждат като репресия срещу българския бизнес, заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в ефира на бТВ, предаде БГНЕС.

Сачева коментара вчерашните проверки на редица контролни органи в търговските обекти и складове на веригата за детски стоки "Хиполенд", чийто собственик подкрепя протестите и се оплака, че 17-годишният му син е напръскан с лютив спрей от полицията от близко разстояние на 2 септември, заради което едва не е загубил зрението си.

"Беше прието негативно от мен, включително и от други колеги", коментира зачева във връзка с внезапните проверки.

"Всеки е свободен да протестира и да изразява своето мнение. Между тези две събития няма никаква връзка. Взети са мерки, за да не се чувства г-н Колев притиснат по какъвто и да било начин о да продължи да изразява своята гражданска позиция по начина, по който счита, че е правилно", увери министърът.

Според нея темата за върховенството на закона е важна за страната ни, но тя няма да бъде решена с улични протести, а открит диалог. Сачева е категорична, че не бива да има "улично правосъдие", а "общо национално съгласие", по важните въпроси от дневния ред на обществото.

По темата за евентуална оставка на правителството, за което настояват двумесечните антиправителствени демонстрации в София и други градове, министър Сачева заяви: "Няма такава тема, но всички варианти са възможни, защото ситуацията е изключително динамична”.

Деница Сачева допълни още, че във фокус сега трябва да бъдат промените в Конституцията, Изборния кодекс, който да гарантира честни избори, както и дебата за промени в бюджета.

Водещи

Най-четени