Сбогувахме се с великия актьор Венци Кисьов 21.05 | 15:57

Колеги, приятели, ученици и почитатели се поклониха в църквата "Св. Седмочисленици"

От Теодора Кокаланова

Колеги, приятели, ученици и почитатели на Венцеслав Кисьов се сбогуваха с актьора в храма "Св. Седмочисленици". 

"Мек, талантлив, сърдечен човек, за когото проблемите от този свят не успяха да помрачат големия свят на изкуството" – така ще запомни Венцеслав Кисьов министърът на културата Петър Стоянович. Актрисата Ани Бакалова също подчерта загубата за цялата актьорска гилдия. 

"Много е тъжно, защото си отиде ненавреме, можеше още да е полезен – много контактен човек и добър партньор, имахме много щастливи години в театъра. Беше изключителен партньор, много свестен човек и приятел. Излишно е да казвам, че загубата е голяма – и в най-широк смисъл, и като приятел", добави актрисата.

По думите на Ириней Константинов, колега на Венцеслав Кисьов от "Сълза и смях", той е оставил много жизнени, весели спомени, свързани с много емоции. "На сцената бяхме заедно в едно от най-хубавите представления – "Солунските съзаклятници" от Георги Данаилов. Заедно чакахме на снимките на "Борис Първи", споделяхме мъката си по неудачите в театъра, често си говорехме в радиото, на ъгъла на "Евлоги Георгиев" и "Драган Цанков" – прехвърляхме живота, смисъла, проблемите. Радвах се на всяка негова стихосбирка, която излизаше", каза Константинов.

За актрисата Йоана Буковска той е бил като баща. "Той ни научи как се прави театър, и то в трудната тийнейджърска възраст. Научи ни, че хората в театъра са семейство. Венци не би искал да сме тъжни, макар  че е много трудно. Той ни учеше, че всеки край е ново начало. Изключителен човек на духа, природен ерудит, изключителен учител – нещо, което е дадено на малко хора", каза Йоана Буковска за своя учител.

Музикантът Хайгашод Агасян изрази възхитата си от стоицизма и мъжеството, с които актьорът е понесъл ужасното си заболяване. По думите му Венцеслав Кисьов обичал братски. "Не мога да се примиря, че си отиде в прекрасна, цветуща възраст", добави Агасян. "Много честно момче! Добър човек, добър директор, добър артист!", добави той. 

Водещи

Най-четени